INTRODUCTIE

Volg de avonturen van onze 5 “ESL Travel Bloggers” en win een van de superprijzen in het spel!

 • Maak kennis met onze 5 “ESL Travel Bloggers”
 • Volg hun avonturen tijdens hun taalreis op een van de 5 continenten
 • Steun je favoriete blogger en stem op hem/haar

Jouw stem zorgt ervoor dat je meedoet aan een loting om het volgende te kunnen winnen:

 • 1 iPhone 7
 • 3 cadeaubonnen van easyJet ter waarde van € 180
 • 5 Bluetooth Ultimate Ears UE BOOM 2 speakers

Bekijk hieronder het profiel van onze “ESL Travel Bloggers” door te klikken op onze 5 droombestemmingen. Je kan hun avonturen volgen door onze Facebookpagina te “liken”.

Hoe doe je mee?

Heel makkelijk, je moet op je favoriete blogger stemmen en het formulier invullen onder zijn/haar profiel tijdens de 3 maanden dat je kan stemmen (om het zo eerlijk mogelijk te doen is per blogger 3 maanden gelegenheid om op hem/haar te stemmen).

In december kan je stemmen op Sheila.

SXF - BERLIN

David Nguyen

Land

Zwitserland

Leeftijd

23

Reisdata

16-29 juli 2017

Mijn naam is David Nguyen, ik ben in Freiburg in Zwitserland geboren en ik studeer momenteel kunst in Lausanne. Ik ben begonnen met het maken van korte films met de oude camcorder van mijn familie, en sinds mijn jongste kindertijd bedenk ik al verhalen in BD. Nu ik 23 jaar ben leef ik me uit in deze twee passies dankzij mijn studie.

Net als fysiek gezond blijven vind ik het belangrijk om een goede kennis te hebben van de talen, waarmee je in je leven te maken krijgt; dat helpt om je horizon te verbreden en slimmer te worden! Voor mij is reizen een must, want elke reis is weer een uniek avontuur, die de geest meer doet rijpen dan je je kan indenken!

Vertrekken naar Berlijn is voor mij een prachtige gelegenheid, want dit is een jonge stad, bruisend van energie, met een zeer atypische cultuurmix. Zeker weten dat dit mijn creativiteit gaat stimuleren!

 • Als ik een woord zou zijn, dan was ik... BOEM!
 • Als ik een gerecht zou zijn, dan was ik... een iets te zoete ratatouille
 • Als ik een lied zou zijn, dan was ik... I love Baby, I love you Doll van Parekh & Sigh (gezongen onder de douche)
 • Als ik een superkracht zou zijn, dan was ik... de tijd beheersen en mij verplaatsen met de snelheid van het licht
 • Als ik een uitvinding zou zijn, dan was ik... het opnameknopje van een camera

SOCIAL WALL

#ESLTRAVELBLOGGER

  LAX - LOS ANGELES

  Annina Müller

  Land

  Zwitserland

  Leeftijd

  19

  Reisdata

  20 augustus - 2 september 2017

  Hoi, mijn naam is Annina Mueller en ik ben een Zwitsers meisje dat business administration studeert in St. Gallen, Zwitserland. Ik ben echt niet zo’n nerd van een student, die de hele dag achter een bureau zit.

  Ik ga dolgraag op ontdekkingstocht om nieuwe mensen te ontmoeten. Mijn grootste passie is reizen - tijdens mijn tussenjaar ben ik gaan backpacken in Australië, Bali en Singapore. Ik heb niet alleen kennis gemaakt met vreemde culturen en verrassende landschappen gezien, maar ook veel geleerd over mijzelf. Ik kon mijn horizon verbreden en daar werd ik heel blij van. Verder ben ik op Bali yoga gaan doen, wat sindsdien een grote hobby van mij is. Het helpt me om rustig te worden na een stressvolle dag en om mijn energie weer terug te krijgen.

  Tot slot zou ik mijzelf beschrijven als een proactief, open-minded, gemotiveerd en communicatief persoon – altijd in voor nieuwe uitdagingen.

  • Als ik een woord zou zijn, dan was ik... avontuurlijk
  • Als ik een gerecht zou zijn, dan was ik... een schaal met açai
  • Als ik een lied zou zijn, dan was ik... *** Flawless van Beyoncé
  • Als ik een superkracht zou zijn, dan was ik... teleportatie
  • Als ik een uitvinding zou zijn, dan was ik... een camera

  SOCIAL WALL

  #ESLTRAVELBLOGGER

   UKB - KOBE

   Vanessa Maudet

   Land

   Frankrijk

   Leeftijd

   29

   Reisdata

   11-24 september 2017

   Ik heet Vanessa, ben 29 jaar en ik ben travel blogger. Ik kom van de Côte d’Azur, ik werk in Genève in de digitale marketing. Ik ben in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk geweest en kortgeleden bijna 3 jaar in Frans-Polynesië.

   Ik ben dus een reizigster met hart en ziel, op zoek naar verrijking op bestemmingen die compleet verschillen van mijn gebruikelijke omgeving. Ik spreek 3 talen en heb het altijd heel graag gestudeerd, bovenal dankzij de totale onderdompeling (1 jaar in Engeland en 6 maanden in Duitsland). Het is volgens mij de perfecte manier om een land in haar geheel te leren kennen.

   De ervaring die ESL in Kobe aanbiedt is dus geweldig, ik droom er al jaren van om Japan te ontdekken, om haar contrasten tussen culturele tradities en technische avant-gardisme, want dat fascineert mij. De taalbarrière is echter belangrijk en deze onderdompeling stelt me in staat om een band aan te knopen met de plaatselijke bevolking en een uniek avontuur te beleven.

   • Als ik een woord zou zijn, dan was ik... rododendron
   • Als ik een gerecht zou zijn, dan was ik... een gerecht uit het zuidwesten met ganzenlever
   • Als ik een lied zou zijn, dan was ik... Libérée, délivrée van de BO La Reine des Neiges, gewoon te gek!
   • Als ik een supermacht zou zijn dan was ik... teleportatie
   • Als ik een uitvinding zou zijn, dan was ik... een vertaalkoptelefoon, die alle talen onmiddellijk spreekt, die zou niet passen bij ESL :)

   SOCIAL WALL

   #ESLTRAVELBLOGGER

    CPT - CAPE-TOWN

    Andrea Gernone

    Land

    Italië

    Leeftijd

    22

    Reisdata

    7-21 oktober 2017

    Hallo! Ik ben Andrea. Ik ben een hartstochtelijk reiziger, videomaker, fotograaf, directie van GreenRope, creatief, enthousiast over sport en persoonlijke ontwikkeling, bioloog en ik produceer positieve energie! Maar het allerbelangrijkst is dat ik je travel blogger ben voor Kaapstad in Zuid-Afrika!

    Sinds mijn kindertijd las ik al de avonturen van “Corto Maltese”, ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar Afrika en haar warme en authentieke kleuren, zo anders dan alle andere continenten. En daarom kan ik niet wachten om deze geweldige ervaring te gaan beleven!

    Ik denk dat een taal leren net zoiets is als een deur naar een nieuwe wereld wijd open zetten. Een wereld die bestaat uit een verrassende afwisseling van culturen, levensstijlen, geschiedenissen en speciaal: mensen. Je wordt met dit alles geconfronteerd, wat eigenlijk betekent dat je een nieuw leven gaat ontdekken! En het mooiste van dit alles aan reizen is? Alles komt bij elkaar en dat betekent dat je het leven in al haar volheid leeft. We gaan d’r voor!

    • Als ik een woord zou zijn, dan was ik... positive
    • Als ik een gerecht zou zijn, dan was ik... focaccia
    • Als ik een lied zou zijn, dan was ik... Ocean van John Butler
    • Als ik een superkracht zou zijn, dan was ik... zeker weten teleportatie!
    • Als ik een uitvinding zou zijn, dan was ik... een zonnepaneel

    SOCIAL WALL

    #ESLTRAVELBLOGGER

     SYD - SYDNEY

     Sheila Flores

     Land

     Spanje

     Leeftijd

     26

     Reisdata

     5-19 november 2017

     Hallo allemaal! Mijn naam is Sheila, ik ben 26 en woon in Barcelona, mijn favoriete stad ter wereld. Ik ben dol op reizen, nieuwe culturen ontdekken en talen leren, omdat ik er enorm van houd om nieuwe mensen uit verschillende landen te ontmoeten.

     Een paar jaar geleden kreeg ik de gelegenheid om een paar maanden in het buitenland te wonen en dat was de belangrijkste beslissing die ik ooit heb gemaakt! Je hebt geen idee hoeveel je leven verandert ergens ver van wat je gewend bent en buiten je comfortzone. Je groeit niet alleen professioneel door het beheersen van een andere taal maar ook persoonlijk, omdat je ontdekt dat je zoveel meer in je mars hebt dan je voor mogelijk hield.

     Dankzij ESL ben ik over een paar maanden in Sydney, waar ik de tijd van mijn leven ga hebben. Ik kan het nog niet geloven! Het is voor mij een heel speciale stad en ik weet dat ik daar een verrassende tijd zal hebben. Ik zal mijzelf gaan verliezen in die stad op de straten en de stranden en ik beloof dat ik je alles zal laten zien wat ik onderweg tegen kom. Ik nodig je uit om mij op deze reis te vergezellen – het zal je zeker niet koud laten. We gaan naar AUSTRALIË!

     • Als ik een woord zou zijn, dan was ik... liefde
     • Als ik een gerecht zou zijn, dan was ik... brood met tomaat
     • Als ik een lied zou zijn, dan was ik... Opportunity van Pete Murray
     • Als ik een superkracht zou zijn, dan was ik... teleportatie!
     • Als ik een uitvinding zou zijn, dan was ik... een voertuig dat kan reizen op het land, door de lucht en in het water

     SOCIAL WALL

     #ESLTRAVELBLOGGER